Vent de Grop (fragmento) –en catalán-Aurora Bertrana

Vent de Grop (fragmento) –en catalán-

"En arribar a mig octubre, la Mabel començà a demostrar ensopiment i nostàlgia. Els dies s'escurçaven. Sovintejaven les mestralades i les llevantades. La parella no podia anar a la platja ni a barquejar, ni a banyar-se a les roques i, encara menys, a les Cambres, on només es podia entrar amb mar calma.
En Rafael no havia trobat feina. (Potser no s'escarrassava massa a cercar-ne.) S'estava tot el dia a l'apartament. Escoltava la BBC en el transistor de la Mabel. No comprenia ni un borrall del que deien. La Mabel li ho explicava i, alhora, li donava alguna lliçó d'anglès. Havia après a dir: I love you. The fixh is ready i Come in, darling.
Escoltant la BBC, la Mabel reia sovint perquè el programa era, a estones, divertit. Després badallava i sospirava perquè el programa es tornava ensopit i poca-solta.
De tant en tant, donaven música clàssica. La Mabel semblava delectar-s'hi. En Rafael la trobava poc animada. S'estimava més la de jazz, sobretot si la Mabel l'invitava a ballar. Però aviat es cansaven d'aquest esbarjo.
A l'apartament començava a fer-hi fred. En Rafel i la Mabel s'embolcallaven amb els cobrellits i amb les tovalloles de bany. Posaven a escalfar vi negre. Hi barrejaven canyella i sucre. Se'l bevien ben calent. S'hi engataven sovint. Llavors, per una estona, ho veien tot de color de rosa. "El Poder de la Palabra
epdlp.com