La vostra sang (fragmento) -en catalán-Francesca Forrellad
La vostra sang (fragmento) -en catalán-

"El sol cremava fort les parets altes del congost, i el riu encaixonat a baix, obrint-se pas per entre l’estretor dels roquetars, es veia inabastable. Mirat des d’allà dalt semblava un ganivet d’acer que anés tallant la fondalada.
[...]
Guifré va deturar el cavall. (…) Boscos ubèrrims de verdor, torrents precipitant-se verticals per l’entreforc dels espadats com cues blanques. I aquell bany de frescor. I el cant de l’ocellada. I el vent. El vent de bon matí ungint-li el front amb l’olor viva de la roca, de l’aigua, del fullatge. Oh Déu, quin territori el seu!”
[...]
El compte va muntar el cavall i va fer un gest signant aquella amplària grandiosa de territoris verges, de boscos, de prades i rieres que estaven adormits sota el gel.

-Aquí alçarem una ciutat, serena, rica, gran, amb camps immensos de conreu, amb pobles i masies al voltant. Es va girar mirant l’arxipreste. -I aquí, a la vostra ermita, hi aixecarem la catedral. (…) I sobre la Plana quedarien vencedores l’ermita i la bandera. "El Poder de la Palabra
epdlp.com