Una visió femenina del moment present (fragmento) -en catalán-Maria Pi
Una visió femenina del moment present (fragmento) -en catalán-

"Llibertat i Igualtat, ambdós preuats i ambdós tan enemics que, d'un segle i mig ençà, tot, especialment els homes de la vella Europa, que els heretaren amb la senyera de la Revolució francesa, en recerquen, en va, la conciliació.
[...]
Igualtat i estímul. L'estímul treballant contra la Igualtat: fent-se imperiosament necessari el perfeccionament de l'home...les Repúbliques dels Iguals han de fer concessions a l'estímul augmentant la seva escala de sous.
[...]
A través de la ràdio, del cinema, de les distàncies vençudes, la consciència humana pren una amplitud col·lectiva... per tot el món
[...]
els educadors, mestres i pedagogs veuen lluminosament en l'educació la palanca que ha de regenerar, transformar, recrear noves ànimes humanes...Els estudis de psicologia, de psicotècnica, amb Freud al capdamunt, ens descobreixen el món dels instints, del subconscient, inaccessible a la raó, més fort que la intel·ligència.
[...]
l'home pot albirar un esdevenidor cada dia més alliberat de la servitud del treball utilitari i assalariat...totes les dones, llar enfora, han sortit a la lluita, desvaloritzant, per la sobra de braços, la valor ja sempre malmesa del treball. "El Poder de la Palabra
epdlp.com